Anàlisi d’Indicadors per a l’Èxit Educatiu a les Balears

Indicadors 1

Article publicat al Diario Ultima Hora el dia 19 de maig de 2015.

Fa pocs dies s’ha presentat el primer informe del projecte “Anàlisi d’Indicadors per a l’Èxit Educatiu”, una iniciativa del Grup de Recerca Educació i Ciutadania, amb la participació d’altres grups i investigadors de l’Institut de Recerca i Innovació Educativa de la UIB.

Actualment, molts aspectes del sistema escolar segueixen mancats dels diagnòstics necessaris sobre els quals fonamentar l’acció. Els problemes educatius que patim no s’encaren amb planificacions basades en evidències. Per a més escarn, durant els darrers anys l’Administració no només ha deixat de proporcionar dades sobre l’evolució del sistema, sinó que també ha ignorat els informes i les alertes que, des del sector del coneixement, s’han fet sobre els inconvenients d’intervencions educatives que responen, no a les evidències, sinó a prejudicis ideològics.

Per diagnosticar i planificar en educació disposam d’investigadors i professionals amb credencials reconegudes que poden i han d’aportar el seu coneixement a la millora de la nostra societat. El projecte que hem presentat n’és un bon exemple.

Tot i l’existència d’algunes iniciatives per analitzar el sistema educatiu de Balears, encara no teníem cap aportació que permetés analitzar en profunditat l’evolució del sistema des d’una perspectiva global, de dades sistemàtiques que aportassin elements per preveure les tendències i pistes per a dissenyar solucions.

A aquesta fi apunta el projecte, que compta amb un equip estable, pluridisciplinari i obert d’investigadors i professionals experimentats, que cada any analitzaran l’evolució de 23 indicadors educatius. L’objectiu de realitzar de forma periòdica monogràfics sobre temes que reclamen atenció prioritària és un compromís que també tenim assumit. Per ara ja us podem oferir la primera feina: http://irie.uib.cat/files/reports/informe-13.pdf

Miquel F. Oliver-Trobat

 

Anuncios
Esta entrada fue publicada en articles d'opinió y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s